sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Päiväpeitto kummipojalle - Päevatekk ristpojale

Olin syyslomalla Piian luona ja meinattiin alkaa ompelemaan, mutta aikaa ei sitten riittänytkään. Piialle oli ollut suunnitelmissa keltamusta (hienot värit näin Kärppä-faninkin näkökulmasta) päiväpeitto, jossa sivuissa on vetoketju ja patja, peitto ja tyyny tulevat tavallaan pussin sisälle, kun vetoketju vedetään kiinni. Lupasin hoitaa projektin ompelun ja otin kankaat mukaan Ouluun. No pari viikkoa sitten sain vihdoin aikaiseksi ja hieno tuli! Kuvat on Piian ottamia, että saatiin kuvia peitosta sängyssä.
Ainut ongelma on se, että oon mitannut sivut liian mataliksi ja siksi peitto on niin pinkeä. Mutta Piia onneksi on yhtä ompelutaitoinen kuin minäkin, joten saa korjattua tämän pikkuvian ihan itse!

Ma olin sügispuhkusel oma söbranna Piia juures ja mötlesime, et õmbleme ühe päevateki, aga meil ei olnud aega. Piia oli planeerinud, et ta tahaks kollane-must päevatekin, kus on küljel tõmblukk ja madrats, tekk ja padi jäävaks sinna sisse, kui tõmblukk vedadaks kinni. Ma lubasin, et ma hoidan seda projektit lõppuni aga alles kaks nädalat tagasi sain õmbluse valmis! Sellest tuli tore! Pildit on võttanud Piia.
Üks ainult probleemi on see, et ma olen mõõtanud valesti ja need küljed on liiga lühiked, siks on see tekk nii pingul! Aga Piia on nii osav, et ta oskab see ise parandada :)Keltamusta päiväpeitto
ohje:
Piia ja Henna
materiaalit: kaikki muut Marimekon puuvillakankaita, paitsi keltavalkoraidallinen. Välissä halpaa Ikean täkkiä, pohjassa vanhaa lakanaa, vetoketju netistä (kommentoi Piia mistä)
koko: sänky 70 cm x 160 cm
kuka saa: kummipoika Topias 2v

Kollane-must päevatekk
juhend:
Piia ja Henna
materjalid: kõik kangat Marimekko, peale kollanen-valge-triipulinen kangas. Vahel on odav Ikea-tekk, põhjas vana voodilina, tõmblukk on netist (Piia kirjutab kust)
kasv: säng 70 cm x 160 cm
kelle: ristpoeg Topias 2a


Tähelepanu:
Kas seal on keegi kes lukeb seda blogi eestikeelel? Püüan, jädä järele komment, nii ma tean, et sellest saab aru!

4 kommenttia:

 1. Kaunis päiväpeitto ja ihanan pirteä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Itsekin olen tosi tyytyväinen, vaikka värejä en itse valinnutkaan :)

   Poista
 2. Millä tavoin olet tehnyt patjan alle tulevan osan? Jätitkö päällisen tyynypäätyyn paljon ylimääräistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alapuolella on lakanakangasta ja sivuissa on kaitaleet, jotta pysyy hyvin muodossaan. Tyynyn kohtaan unohtui tehdä ylimääräistä, joten sieltä osin peitto on sitten aina vähän auki :( Pieniä suunnitteluteknisiä puutteita siis!

   Poista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!