sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Vuaresohova ja muuta sisustusompelua

Meille kotiutui ulukomaanmatkalta (Haaparanta) sikäläisestä huanekalujätistä vuaresohova, joka kaipas päällisen. Tähän olis voinu laittaa myäs vaikka päiväpeiton, niin että kääntää sen vaan patjan alle, mutta ajattelin, että se ei varmaan pysy paikallaan, ku sohva tuli kuiteski olohuaneeseen ja nukkumisen lisäksi istumakäyttöhön.


Lyhyesti:
- päällisen kangas Löytöpala
- tyynyjen kankaista vaalea harmaa Löytöpalasta, kuviollinen kangaskauppa Sutisesta äitin vaatehuoneen kautta, tumma harmaa Eurokangas (sama kangas kuin toisessa sohvassa).
- sisätyynyt Löytöpala
- vetoketjuista lyhyet Löytöpalasta ja metriketju Myllymuksuilta
- sohva ja patjat Ikea
- verhokangas Sutinen

Piremmät jaaritukset kiinnostuneille:
Päällisen kangas on ostettu Löytöpalasta, joka on mun miälestä nykyysin aivan loistava kangaskauppa. Ei tarvi enää eres mennä Eurokankaaseen, ku Löytöpalasta löytyy mun tarpeisiin hyvät ja erulliset kankahat. Ovat lisänneet valikoimiin myäs ihania trikoita, mutta niistä pirin näppini eros (ainaki viälä) ;)

Kangasta on siis neliä metriä ja sen käänteleminen ompelukoneen viäres oli oma taiteenlajinsa. Päällinen on pussi, joka on samanlainen molemmin pualin ja taka- ja sivureunoos menöö vetoketju. Vetoketju on metriketjua, jota tilasin Myllymuksuilta. Vetoketjussa on kaks verintä, joten sen voi avata ja sulkea keskeltä molempiin suuntiin. Päällisen sisällä on siis kaks erillistä patjaa, joiren koko on 80 x 200 ja paksuus 10 cm.

Noista tyynyistä tummat kuuluu tuohon meidän toiseen sohvaan, mutta sain niirenkin päälliset ommeltu vasta ny. Pienet tyynyt on vanhat ja isot sisätyynyt löytyi Löytöpalasta. Isot on suunnille 40-50 cm kanttiinsa ja neliön mallisia. Kaikis päällisis on vetoketjut yhyres sivus. Vetoketjut on ostettu kans Löytöpalasta, paitsi tummien tyynyjen vetoketjut on kiärretetty vanahasta sohovasta (tai jostain muusta, ku en enää oo ihan varma).

Verhojen kangas löytyi äitin vaatehuoneesta ja se oli ekstraleveää (yli kaks metriä). Leikkasin sen keskeltä kahtia, ku se ei pituuresta ihan riittäny. Mutta oon tyytyväänen verhoihin ny. Toinen verho ei siis näy kuvassa, vaan on olohuoneen ikkunoiden toisessa reunassa.

5 kommenttia:

  1. Onpas tyylikästä! Mullakin on muuten nyt sitte ompelukone, joten yhteisiä ompelusessioita odotellessa (joskus syksymmällä)! :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis päällys ja tyynyt =) Ihanat on nuo aiemman postauksen paidatkin...

    VastaaPoista
  3. Kauniin harmaat päälliset ja tyynyt on kauniit!!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!