sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Mitä käteen levottomalle oppilaalle? Mida annan kätte sellisele õpilale, kes on rahutu?

Luokassani on monta sellaista oppilasta, joilla on vaikeaa istua rauhassa paikallaan, pyörittävät koko ajan käsissään jotakin. Olen itse ihan samanlainen! Ajattelin tehdä jotakin luokkaan heitä varten :)

Minu klassis on mõned sellised õpilased, kellel on raske istuda rahulikult. Ma olen ise samamoodi! Ma mõtlesin ett ömplen neile midagi erilist :)


Stressipussit
ohje:
omasta päästä,
tarvikkeet: kaikki kankaat on omasta kaapista (vihdoinkin sain käytettyä kankaita laatikosta "Muut kankaat"): keltainen ja punainen froteeta, harmaat huonekalukangasta (sametin tuntuista) ja ruskea vakosamettia, numerot puuvillakankaita. Sisällä on kuula-aseen kuulia, eli pieniä muovisia palloja (saa likaannuttua laittaa pesukoneeseen).
koko: 10-13 cm x 10-13 cm
kuka saa: itselle ja oppilaille käyttöön!


Stresskotid
juhend:
omast peast
materjalid: omast kapist (sain viimaks kasutada kankait karpist "Muud kankad"): kollane ja punane on froteed, hallid mööbliesekangast, pruun pesusamet. Sisal on väikesi plastpalle (0,2 g/palli).
kasv: 10-13 cm x 10-13 cm
kelle: isele ja õpilasile


Olen jo kokeillut näitä ja ainakin mun yksi lattialla makaileva ja ympäriinsä konttaileva lapsi pysyi 15 minuuttia (!!) paikallaan pyöritellen pussia kädessään.

Olen nad jo pröövinud ja üks minu öpilas, kes magad pörandal ja roomab edasi-tagasi istusib 15 minutit rahulikult ja veeratasib seda koti omas kätes.

6 kommenttia:

 1. Voi ko olet taas jaksanu väkertää!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin esikoinen, joka oli 1-2-luokat pienluokalla, sai tuoda kouluun pienen määrän omia legojaan ns. pulpettileluksi, eli se toimi hänellä vastaavalla tavalla kuin nuo sinun stressipussisi. Pienluokalla oli myös melkein kaikilla ne ilmalla täytetyt istuinalustat, meidän esikoisella sellainen oli jo päiväkodista alkaen, ja on meillä sellainen kotonakin, nyt se on vain enemmän kuopuksen - ja isännän! - käytössä. :D Taidetaan olla koko perhe vähän keskittymishäiriöisiä, mullahan on kutimet olleet koulussa mukana lukion ekalta asti... ;) Vähemmän ne häiritsi varmasti opetusta kuin kaverin kanssa ristinollan pelaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaisin mielelläni luokkaan puolenkymmentä noita ilmatyynyjä, mutta kun ei ole rahaa, niin ei ole :( Pitää kehitellä omia keinoja!

   Poista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!