tiistai 3. helmikuuta 2015

Nukenvaatteiden värkkäystä

Siskon tyttö sai joululahjaksi Baby Born-nuken. Ajattelin, että hyvä idea synttärilahjaksi olis nukenvaatteet. Synttärit on tosin vasta kesällä, mutta nämä taitaa mennä etuajassa, jotta ei tarvi nuken alasti koko kevättä olla :D

Tähän sai hyvin kulutettua pieniä jämätilkkuja, mutta vaikka nämä olikin pieniä vaatteita, niin pienitöisiä ne ei ollu. Melkoisia haasteita oli pieniä kappaleita ompelukoneen neulan alla käännellessä. Mutta söpöjä niistä tuli <3 Toivottavasti myös sopivan kokoisia nukelle, kun pelkkien kaavojen perusteella tein. Kaavat on vanhoja, joistain muinaisista Suuri Käsityölehdistä.


Paidat takaa avoimet ja kiinnitys tarralla. Kissatrikoo Pipsaliinasta, Pallojoustis Majapuulta ja Bambitrikoo Metsolasta.Housut saattaa olla lyhyitä ja leveitä. Mutta tehdään sitten uusia, jos ei pysy päällä! Autojoustis Metsolasta ja pinkki kollege Kauhavalta Kilokankaasta.


Tässä haalarissa meni vähän hifistelyksi, kun aloin vuorittamaan! Mutta tuli ihanan söpö :) Kukkajoustis on Metsolasta, vuorikangas Löytöpalasta, resorit jommasta kummasta edellisestä ja vetoketju Nappikikasta.


Tämä näyttää jotenkin kamalan leveältä ja lyhyeltä, mutta oudon mallinenhan se nukkekin on. Kangas on jäänyt tilaustyöstä, jossa tein unihaalarin, eli heti tuli mieleen, että tämä on nuken yöasu :) Kangas Majapuulta ja vetoketju Nappikikasta.


Tästä tuli aivan ylisöpö! Herrasmieskissa (suun. Leena Renko) on ostettu messuilta. Resorit on Metsolasta.


Halusin myös kokeilla trikootilkkuilua. Kevyttä, kun saa vaan saumurilla päästää, mutta saumoista ei toki tule yhtä siistit, kuin puuvillakankaista tehdessä. Nukenpeitoksi kelvannee hyvin :) Kankaat eri paikoista ja pari jostain paidastakin kierrätetty. Toisella puolella pinkki joustis Metsolasta.


Nämäkin tuli valmiiksi, ei kyllä ole nukelle, vaan käsittääkseni kokoa 98. Menee myyntiin.

6 kommenttia:

 1. Ihania nukenvaatteita, voi kun itsekin jaksaisi väsätä nukeille jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekään tuskin tähän ihan äkkiä uudestaan rupean :D

   Poista
 2. Tuli mieleen, että jos housut ovat lyhyet ja leveät, niin ne olisivat helpommin puettavissa pikkukätösin. Uskon kyllä, että sama työmäärä vaikka ovat pienempiä kuin lastenvaatteet. Ahkera olet ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että voi olla helpompi pukea pienen nukenomistajan tuollaisia löysempiä housuja.

   Poista
 3. Käsittämättömän söpöjä miniminivaatteita! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!