perjantai 16. lokakuuta 2015

Verhoa, koreja ja yksi tonttusetti

Vihdoinkin sain ommeltua keittiön verhon! Verho on odottanut ja odottanut, koska samasta kankaasta tehdyt olkkarin verhot oli tuskaiset tehdä eikä niistä tullut kivat, vaan saumat kirraa. Joten kovat ei ollut odotukset tämänkään kanssa, mutta nyt päätin tarttua toimeen, kun sain nauhat ostettua. Ja yllätyin! Kiva tuli :)


Kangas on Eurokankaasta ja nauhat Nappikikasta. Alareunan kujassa on pyörörimaa, se on Ojanraudasta.


Sitten virkkasin pitkästä aikaa koreja. Ajatus lähti tuosta lelukorista ja sitten Heidi vinkkas, että hoitopöydällekin vois koreja tehdä. Kävin siis Lankamaailmassa ja ostin vyyhdin tummanharmaata ja vyyhdin valkoista Lilli-ontelokudetta. Tykkään tästä ontelokuteesta, koska se on koko vyyhti samaa nauhaa eikä miljoonassa palassa kuten trikookude. Jotenkin myös tuo tuntu on tosi kiva!


Lelukori on näistä isoin ja siinä on kahvat (kiitos ideasta Piia), jotta voi siivotessa siirtää. Ihan hyvän kokoinen, mahtuu useampi lelu sisään :) On virkattu ihan omasta päästä, ensin pyöreää pohjaa ja jossain vaiheessa jätetty lisäykset ja jatkettu seinämää ylös. Ihan vipoilla kierroksilla kavensin vähäsen.


Pienemmät korit on hoitopöydälle, esim. vaipoille ja harsoille, katsotaan onko käteviä käytössä vai ei. Ihan samalla ajatuksella tehty, omasta päästä ja näppituntumalla :)


Sitten vielä tonttusetti tulevalle joulutontulle. Paitsi, että huppari on varmaan tosi iso. Ehkä otetaan kuva ja sitten puetaan sopivia vaatteita :D

Tonttulakin tähtitrikoo Pipsaliina ja resori Metsola, tupsu tehty jostain muinaisesta Novitan langasta, kaava on vanhasta Suuri Käsityö-lehdestä, pienensin sitä kyllä jonkun verran.

Hupparin punainen joustocollege on Löytöpalasta ja resori Metsolasta, vetoketju Nappikikasta. Kaava on Ottobre 1/2011 Baguette Magique ja koko 62.

Housujen kangas on Löytöpalasta ja resori Metsolasta. Kaavasta en osaa sanoa, Ottobresta on, nämä on ommeltu jo aiemmin ja koko on 56 tai 62.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi blogiini. Mä rakastan virkkailla noita koreja. Kivat korit sulla. Tonttu setti on ihana :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!