perjantai 14. syyskuuta 2012

Käyttäymisen liikennevalot


Liikennevalotmateriaalit: värillinen ja valkoonen kopiopaperi, kontaktimuavi, laminointikalavo
kelle sopii: Piänille ny ainaki, voi olla että isommillaki toimis.
miten open kans: Kaikki on maanantaiaamuna keltaasella alueella (kohta 1). Jos pysyy koko viikon keltaasella, saa perjantaina tarran.
Jos opettajan pitää kiältää, laitetaan nimi varootukselle (keltaasen ja punaasen väli). Jos käytös ei korjaannu, mennään punaaselle (kohta 0) ja jää ilman tarraa. Jos oikeen menöö huanosti, niin sitte viälä alemmas ja siältä otetaan edellisellä viikolla ansaittu tarra pois.
Jos oikeen hyvin käyttäytyy, niin voi päästä viheriälle eli saara ylimäärääsen tai kaks ylimääräästä tarraa.
Kun tarroja on kerättä kuukauren päivät, niin jokaanen jolla on riittävä määrä tarroja (eli joka viikolta vähintään yks) pääsöö osallistumhan palakintopäivähän. Palakintopäiväs teherään jotaki kivaa yhyres: kattothan leffa tai piirrettyjä, piretähän levyraati tai musiikkivideoraati, leikitään, mennään retkelle tai tuaraan leluja kouluun (piänillä)
miten oppilaat itte: oppilaat voi opettajan ohojeesta siirtää omaa nimiään ja se voi olla kasvattavaaki, ku pitää itte miettiä mitä tuli tehtyä, että joutuu laittaa nimen alahappäin. Tänään tarroja jakaes käytihin hyviä keskusteluja siitä, mikä meni piälehen ja miksi ollahan punaasella. Ja pitääskö päästä ylähäppäin, onko käytös siis muuttunu.

Meillä piänten (2 lk) kans toimii hyvin. Käytän tätä myäs ykkösten kans, ku opetan niille musiikkia kerran viikos. Pohja on vähä yksinkertaistettu, eli tarkootta sitä, että on vain keltaanen, yks punaanen ja yks viheriä. Silloon tarran saa joka tunnin jälkeen. Viis kertaa kerätään tarroja ja sitten on palkintokerta: musavideoita, levyraatia, piirrettyjä, lelupäivä, tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!