sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vähäiset lomaompelut

Koska mun loma kului enimmäkseen kirpparihommissa ja muita tavaroita peratessa-lajitellessa-pakatessa, niin ompelu jäi harmittavan vähälle. Leikattuna olis ollut vaikka kuinka monta juttua ja pari ideaa leikkaamattakin vielä. No onneksi sentään ihan vähän ehdin, tässä tulos.


Miina ja Manu-paidat
ohje: More Grey 4/2011 ja Papana 4/2010
materiaalit: Miina ja Manu-joustis Metsolasta, resori samasta paikasta
koko: isompi on 98 ja noita on kaks samanlaista, pienempi 62
Nämä menee tilaustyönä työkaverille. Kiva oli päästä ompelemaan iki-ihanaa Miinaa ja Manua, mutta hitsin ärsyttävää tuo joustiksen ompelu kyllä on.


Raitaleggarit
ohje: Ottobre 1/2015 Caterpillar-leggarit
materiaalit: marinoitunutta raitakangasta, varmaankin Hannan kankaasta aikanaan. Näihin ja yhteen toiseen projektiin kului viimeiset rippeet noita raitatrikoita. Vyötärökuminauhat puuttuu vielä.
koko: pinkit 74, vihreät 62


Junatähtipaita
ohje: Papana 4/2010
materiaalit: Junatrikoo alkuperää en muista, jokin verkkokauppa, tähtitrikoo on Metsolasta, musta resori Löytöpalasta
koko: 74


Tästä junapiposta piti tulla lasten koko, mutta koska se menee mun omaan (isoon) päähäni, jätin sen omaan käyttöön. Tein aiemmin jo toisen, pidemmän mallisen junapipon, joka on ollut jo kovassa käytössä.

Tähtipaita
ohje: Tässä on yhdistetty CWS-trikoopaidan kaava ja Ruskamekon kaava. Kaulus on Ruskamekosta ja myös kaula-aukkoa on sen mukaan muokattu.
materiaalit: tähtitrikoo Pipsaliinasta, harmaa paksumpi trikoo ja harmaa resori Löytöpalasta
koko: Itselle sopiva. Laitan tämän kyllä heti huomenna päälle, tuli niin mukava! Jotenkin sais tuota kaavaa vähäsen fiksata, kun meinaa kiristää kainaloista pikkaisen.


Lähes kaikki vaatteet, jotka ovat tällä hetkellä jo-leikattujen-mutta-ei-vielä-ommeltujen korissa tarkoituksena on ollut vähentää kangasvarastoista erityisesti niitä pieniä kangaspaloja, joista ei tule edes ihan kokonaista vaatetta. Siksi tuossa junapaidassakin on toinen puoli tähtitrikoota. Tulossa siis lisää yhdistelmävaatteita, joissa osa on toista ja osa toista, katotaan missä kaikissa on kiva lopputulos ja missä ei niinkään :D

2 kommenttia:

  1. Miina ja Manu -paita oli mun suosikki. Oli just eikä melkein saman väriset harmaat resoreissa ja kissoissa. Juna -paita oli pirteä, takakpl:n tähtien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Junapaidasta tuli oma suosikkini, vaikka tuo Miina ja Manu ihanaa onkin :)

      Poista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!