torstai 1. marraskuuta 2012

Sohovan uus ilime (eli mitä tein syyslomalla)

Moon ostanu tämän sohovan vuanna 2008 Lauralta ja se sanoo kyläs käyressään, että se on ostettu 2000-luvun aluus Sotkasta. Sohova sai lisää elinikää ny, enkä aio siitä luapua :)
Täs on ensin "ennen"-kuvat. Sohovatyynyt on jo otettu pois ja kerkesin repiä niistä päällisekki, ennenkä muistin kuvata. Niinku kuvista huamaa, niin kulunu on päällinen. Tämon ollu ikkunan eres ja kova auringonpaiste on ainaki tuan yläreunan haalistanu, mutta on tämä muutenki kyllä kulunu!

Sitte on kuvia purkuvaiheesta. Mä otin ne vanahat kankahat kokonhan pois, että tulis tasaasempi ja fiinimpi lopputulos. Aika monta niittiä reviin ruuvimeisselillä ja pihiriillä pois! Vanahat kankahat pesin ja otin hyätykäyttöhön.Selekätyynyt ja istuuntyynyt huuhtelin pesuvedellä ja suihkun avulla. Ei mitenkään älykästä (Richard Scarrya lainaten). Ai miksi? No nua istuintyynyt imi vettä aivan tajuttomasti ja makasivat sitten viikon päivät kuivaushuoneen narujen päällä kuivurin pöhöttäes lämminta ilimaa. Selekätyynyt taas ei juurikaan puhuristunu tai raikastunu huuhtelusta vaan päätin viälä pestä ne taloyhtiön isos pesukonees ja pyärittää kuivausrummus: sitte tuli hyvät.

Vastoinkäymisiä ompelus ja kokoamises tuli aika palio:
- palaset oli vähän piäniä tai reilusti isoja.
- en enää muistanu, miten olin leikates tarkoottanu jokku jutut.
- saumavaroja oliki enemmän ku sentti.
- osasta tuli eka kerralla liian löysiä sohovan osien päälle

MUTTA, tadaa, täs se ny on!Ja täs viälä kuvaa siitä, mihkä hyärynnettihin niitä vanahoja kankaita: sisäosiin ei ollu varattu kangasta. Vanaha kangas oli sopivan vahavuusta ja toiselta pualelta ihan tasaasen väristäki. Oikiastaan ainut asia, mikä jäi lopputulokses harmittamahan, on näkyvis täs viimeises kuvas: tualta istuumen ja selekänojan välistä näkyy niittaukset.

Kova homma, mutta lopputuloksehen oon tyytyväänen!

PS. Ompelin mä lomalla vähä muutaki, mutta ne on vielä vähä kesken. MariP:n kans pirettihin ompelukerhoa, mutta keskityttihin Marin ompeluksiin, ku se vasta opetteli.

9 kommenttia:

 1. Ihan ihan törkiän hieno!!! :D Tykkään kyllä kovasti! Paljonko tuli hintaa tälle muutokselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasta ostettiin kahteen otteeseen 7m+1,2m ja hinta oli 19,90e/m, eli kangas maksoi 163,18e. Lisäksi 5 m levyvanua 3,90e/m eli 19,50e. Langat noin kympin, muu kierrätetty. Niittejä ostin lisää 2500 kappaletta, maksoi seitsemisen euroa, mutta uutta pakettia ei tarvittu, vanha riitti justiin.

   Eli reilu 190 euroa (tällä olis saanu jo uuden sohvan!).

   Poista
  2. Niin ja kovasti kiitos kehuista!

   Poista
 2. On kyllä todella upeaa jälkeä!

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa muistin käydä tsekkaamas sun ompelukset ja löytyikin hiano sohva (+hurjasti kaikkea muuta hianoa)! Koskahan me ehdittäis pitää ompelukerhoa? ;) Niin ja koska te ehtisitte piipahtamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä kiva nähärä, mutta joulunaikaki on kiireinen (yhyret ristiääset) ja muuten on tosi vähä käyntiä eepeellä. Mitenkäs teillä, onko käyntiä Ouluhu?

   Poista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!