lauantai 13. huhtikuuta 2013

Juhannusruusumatto

Kauan kattelin näitä muiren plokeis ja muiren lattioolla ja ny tein itteki yhyren.

Projekti alkoi sillä, että purin yhyren viheriän maton miähen kans ja ajattelin, että teen siitä viheriästä matonkuteesta tällaasen. Mutta en ollukkaan tajunnu, että siinä matos oli joka toinen rivi mustaa moppilankaa, jota aika palio kans tuli mattoa purkaes.

No, ku matto oli purettu, niin pesin kaikki kuteet ja kääriin ne. Alootin viheriällä trikookuteella maton tekoa ja olihan se tyälästä! Yks muavinen virkkuukoukkuki katkes!

Sitte aloon kattella mustaa moppilankaa sillä silmällä ja päätin koittaa. Kannatti, ku tuli näin kiva!

Tähän on tehty enempi kerroksia ku ohjees (halakaasija on 85 cm) ja siksi tuala ulukoreunoos piti vähä soveltaa. Hiano kuitenki tuli! Ny tämon kuivamas kylppärin lattialla, ku piti vähä kastella ja muotoonsa venyttää, ku reunat meinas kipristää. Viälä ei oo oikein käsitystä, että mihinä tämän paikka on. Mutta eikähän sille joku paikka löyry! Huano puali on se, että on aika ohut, saa nähärä miten käytös menöö ruttuhun jalakaan alla.

Ja se viheriä virkkaus: sitä on tehty viis ekaa kerrosta ja saas nähärä puranko... vetää kupille, ku virkkuukoukku on liian piäni ja kai tuloo liian kiriää! Mutta matonkuteet pääsöö kyllä johki käyttöhön, uusia mattoprojektia tuumasin tänä aamuna jo ku liian aikaasin heräsin ;)

6 kommenttia:

 1. Hieno matto! Oon niin kade kun sä kaikkee osaat (no, siitähän se on kii viittiikö opetella..) ite rävellän kans aina kaikkea, mutta lopputulokset on yleensä... no, persoonallisia nyt ainakin jos ei mitään muuta.

  VastaaPoista
 2. Komea matto. Minäkin on tehnyt yhden juhannusruusumaton ja isonsin sen halkaisijaltaan 156 senttiseksi.:)

  VastaaPoista
 3. Hieno on! Minulla on kaapissa valkoiset trikookuteet yhteen mattoon, mutta koska en tiiä mihin sen laittaisin niin en ole viitsinyt aloittaa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanista kommenteista!

  Lieru: persoonallinen on paree, ku kaupasta ostettu massatuote :)
  Seijasisko: muistankin ihanan punaisen mattosi! Innoitti minuakin.
  Kaisa: Tsemppiä virkkaamiseen, jos jossain vaiheessa keksit mihin maton sijoitat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista, ne aina piristää miältä! Tänan kommentide eest!